Μονοδένδρι

Από τα πιο τουριστικά χωριά και από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν. Όμορφα αρχοντικά, πολλές προτάσεις διαμονής και φαγητού αλλά και συνωστισμός από πούλμαν.Το χωριό Μονοδέντρι βρίσκεται απέναντι από το Βραδέτο και είναι κτισμένο στα 1.060 μέτρα υψόμετρο σε περίοπτη θέση: έχει πλάτη στο χάσμα του φαραγγιού του Βίκου, αριστερά είναι οι πέτρινοι πύργοι της οξιάς, δεξιά ο λόφος και στο βάθος οι πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Το όνομά του προήλθε μάλλον από ένα τεράστιο έλατο που βρισκόταν μέχρι το 1840 κοντά στο Ναό του Αγίου Μηνά

 

Επισκεφθείτε τους πέτρινους πύργους από τη θέση Οξιά, από όπου η θεά της χαράδρας του Αώου είναι εξαιρετική, τη Μονή της Αγίας Παρασκευής και τον αρχαιολογικό χώρο στο Γενίτσαρη. Στο χωριό επίσης (ακούτε, ακαμάτρες;) λειτουργεί οικοκυρική σχολή. Επίσης, κατά τη συνήθεια της περιοχής, όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, στο χωριό υπάρχει μια πέτρινη σκάλα που οδηγεί στη Βίτσα.

Παρ' ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, το Μονοδένδρι διεκδικεί επάξια τη θέση ενός από τα ομορφότερα χωριά του Zαγορίου. Eκεί, σε υψόμετρο 1060 θα απολαύσετε μια σπάνια θέα (από το μοναστήρι της Aγ. Παρασκευής, που χρονολογείται από το 1412) και ένα εξαιρετικό τοπίο. Mαζί με το Πάπιγκο, είναι το δεύτερο χωριό που εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο φαράγγι.

 

Που θα μείνετε στο Μονοδένδρι
Που θα φάτε στο Μονοδένδρι

Κάντε την κράτησή σας για το Μονοδένδρι εδώΠροτεινόμενο Ξενοδοχείο

PHP Σφάλμα [Warning]

Featured hotel not found!

Δημοσκοπήσεις

Ποιές δραστηριότητες θα επιθυμούσατε να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 8 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.