Καπέσοβο

 

Υπέροχο και παραδοσιακό, το Καπεσοβο έχει λίγους κατοίκους αλλά πολλές ομορφιές. Δίπλα στο Βραδέτο, ενώνεται μαζί του με τη Σκάλα Βραδέτου, ένα από τα ωραιότερα πλακόστρωτα της περιοχής. Από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα είναι η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου ενώ η κουζίνα και η φιλοξενία θα σας μείνουν αξέχαστα!

  Το Καπέσοβο απέχει 43 χλμ. από τα Γιάννενα και βρίσκεται σε αμφιθεατρική θέση στην άκρη της Μεσαριάς, στα 1.100 μέτρα υψόμετρο. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τα μεγάλα πέτρινα σπίτια του χωριού και να επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (1793). Επίσης, στο Καπέσοβο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο (Πασχάλειος Σχολή) και το Πολιτιστικό Κέντρο. Μην ξεχάσετε να περάσετε και από «Στέρνα», ένα μικρό μαγαζάκι που σερβίρεται καφές και χειροποίητο γλυκό κουταλιού και στο οποίο μπορείτε να αγοράσετε βότανα που μαζεύουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες από το βουνό.


Προτεινόμενες δραστηριότητες: Επίσκεψη στις εξοχές γύρω από το χωριό, με αρκετά ονομαστά πέτρινα γεφύρια. Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου. Ανάβαση στην κορυφή της Τύμφης και τη Δρακολίμνη. στις όχθες του ποταμού Βοϊδομάτη. Ποδήλατο βουνού και διαδρομές 4x4 στα γύρω χωριά και στις ορεινές διαδρομές της περιοχής. Ράφτινγκ και καγιάκ στον ποταμό Βοϊδομάτη. Αιωροπτερισμός πάνω από τη χαράδρα του Βίκου.

Σε υψόμετρο 1.100 μ., ξεχωρίζει για τα υπέροχα αρχοντικά του -μεταξύ των οποίων και η Πασχάλειος Σχολή με τα σπάνια βιβλία και το λαογραφικό της μουσείο (στα εκθέματα θα βρείτε και ένα από τα τέσσερα αυθεντικά αντίτυπα της Xάρτας του Pήγα Bελεστινλή). Εξω από το χωριό έχουν ανακαλυφθεί ίχνη αρχαίου τείχους, πράγμα που μαρτυρεί την ιστορία του.

 

Που θα μείνετε

Που θα φάτε και θα διασκεδάσετε

 

kapesovo4-thmb.jpg

 Προτεινόμενο Ξενοδοχείο

PHP Σφάλμα [Warning]

Featured hotel not found!

Δημοσκοπήσεις

Ποιές δραστηριότητες θα επιθυμούσατε να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 7 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.