Ελαφότοπος

Το παλιό όνομα Τσερβάρι προέρχεται από την λατινική λέξη  cerva =  ελάφι  που σημαίνει ότι στα παλιά χρόνια πρέπει να ζούσαν πολλά ελάφια στην περιοχή. Είναι σκαρφαλωμένο στα 1100 m  στον ορεινό όγκο της Γκαμήλας .

Το κλίμα του  είναι  άριστο με μηδενική υγρασία ( στον Ελαφότοπο δεν έχει εμφανιστεί ποτέ κουνούπι) ενώ λούζεται κυριολεκτικά όλη την μέρα από τον ήλιο με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτεραδημοφιλές σε επισκέπτες. Απέχει από τα Γιάννενα 41 χλμ  και ανήκει γεωγραφικά στο Δυτικό Ζαγόρι  μεταξύ Άνω Πεδινών και  Αρίστης.

Εάν επισκεφθείτε το χωριό μπορείτε να μείνετε στον Παραδοσιακό Ξενώνα του που έχει 7 δωμάτια. Ακόμη για φαγητό πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε  την παραδοσιακή Ταβέρνα τα ΑΛΩΝΙΑ  στην είσοδο του χωριού και να δοκιμάσετε την φημισμένη σε όλο το Ζαγόρι  Ζυμαρόπιτα της Ελένης   καθώς και το μαγειρευτό  Αγριογούρουνο. Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε  το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού . 

Περιηγηθείτε στα πέτρινα γκαλντερίμια του χωριού για να θαυμάσετε τα πανέμορφα  αρχοντικά και τις πολλές Εκκλησίες που υπάρχουν στο χωριό.

Που θα μείνετε στον Ελαφότοπο

Που θα φάτε στον Ελαφότοπο

elafotopos.jpg

ELAFOTOPOS VILLAGE.jpgΠροτεινόμενο Ξενοδοχείο

PHP Σφάλμα [Warning]

Featured hotel not found!

Δημοσκοπήσεις

Ποιές δραστηριότητες θα επιθυμούσατε να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 14 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.