Κεντρικό Ζαγόρι

Στο Κεντρικό Ζαγόρι αρχικά συναντάς τα Άνω και Κάτω Πεδινά, τη Βίτσα και Μονοδένδρι με τα πέτρινα δρομάκια, τα αρχοντικά και το μοναστήρι της Αγίας Παρασκεύης. Το μονοπάτι που υπάρχει στην αρχή του χωριού οδηγεί στο φαράγγι του Βίκου. Διασχίζοντας το φαράγγι μετά από 5 ώρες ποδαρόδρομο και απολαμβάνοντας το μοναδικής ομορφιάς τοπίο φτάνετε στις πηγές του Βοϊδομάτη. Άλλα χωριά είναι το Δίλοφο, η Ελάτη, οι Ασπράγγελοι, οι Κήποι, οι Νεγάδες, το Τσεπέλοβο, το Σκαμνέλι, ο Ελαφότοπος, το Κουκούλι, το Καπέσοβο.
  • Ανατολικό Ζαγόρι ( 15 αντικείμενα)
    Βρίσκεται βορειοανατολικά από τα Ιωάννινα και περιλαμβάνει όμορφα χωριά όπως: τα χωριά της κοιλάδας του Βάρδα (Γρεβενίτι, Ελατοχώρι, Μακρίνο, Φλαμπουράρι, Τρίστενο), τα χωριά της κοιλάδας του Ζαγορίτικου (Ανθρακίτης, Καρυές, Δόλιανη, Καβαλλάρι), την όμορφη Βοβούσα, τα χωριά Δεμάτι, Ιτέα, Πέτρα, Καστανώνα και τους συνοικισμούς Αγίας Παρασκευής και Ποταμιάς.

  • Άλλες Κοντινές Περιοχές ( 1 αντικείμενα)
  • Δυτικό Ζαγόρι ( 6 αντικείμενα)
    Στο Δυτικό Ζαγόρι είναι τα χωριά Β.Δ των Ιωαννίνων. Η Αρίστη χτισμένη σε μια χαρισματική θέση απέναντι από τους βράχινους πύργους της Τύμφης, τη Γκαμήλα, προσφέρεται για περιπλάνηση στα καλντερίμια. Από τη γέφυρα του Βοϊδομάτη πιο κάτω ξεκινά μονοπάτι που οδηγεί στις πηγές του ποταμού. Πολύ κοντά στην Αρίστη το χωριό Βίκος και στο βάθος της πυκνόφυλλης πλατανιάς το μοναστήρι της Παναγιάς Σπηλιώτισσας σκαρφαλωμένο στο βράχο


Προτεινόμενο Ξενοδοχείο

PHP Σφάλμα [Warning]

Featured hotel not found!

Δημοσκοπήσεις

Ποιές δραστηριότητες θα επιθυμούσατε να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 11 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.