Χορτόπιτα

Χορτόπιτα

ΥΛΙΚΑ - ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

- 2 κιλά διάφορα χόρτα
- 600 γραμμάρια τυρί φέτα
- 600 γραμμάρια λάδι
- 1 φλιτζάνι του καφέ τραχανά
- 1 κιλό αλεύρι
- λίγο αλάτι
- νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί, ρίχνουμε και άλλο νερό μέχρι που η ζύμη δεν θα κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά και τα τρίβουμε με αλάτι μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λάδι, τραχανά και τα ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε ένα-ένα τέσσερα φύλλα και τα λαδώνουμε. Ρίχνουμε τα χόρτα στη μέση και απλώνουμε άλλα τέσσερα φύλλα και τα λαδώνουμε, την κόβουμε σε κομμάτια πριν το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.







Προτεινόμενο Ξενοδοχείο

PHP Σφάλμα [Warning]

Featured hotel not found!

Δημοσκοπήσεις

Ποιές δραστηριότητες θα επιθυμούσατε να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 6 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.