Αλευρόπιτα (Ζυμαρόπιτα)

Μια γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο που συνηθίζεται στα ζαγοροχώρια

Υλικά

Αλευρόπιτα

• 3,5 ποτήρια νερού αλεύρι
• 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
• 3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού
• 250 γρ. φέτα Ηπείρου
• λίγο αλάτι
• 2,5 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
• Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ)
• Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και λίγο βιτάμ για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
• Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο.
• Ψήνουμε στους 180-200 C μέχρι να ροδίσει.

Παρασκευή αλευρόπιτας από την κυρία Βασιλική
στο ξενοδοχείο Χαγιάτι στο Τσεπέλοβο

Από την εκπομπή 2 Τρελοί Ταξιδιώτες του Μακεδονία TV







Προτεινόμενο Ξενοδοχείο

PHP Σφάλμα [Warning]

Featured hotel not found!

Δημοσκοπήσεις

Ποιές δραστηριότητες θα επιθυμούσατε να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 18 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.