Μονοπάτια στην Κόνιτσα

 

Ορειβατικές διαδρομές στην περιοχή της Κόνιτσας

Στην περιοχή της Κόνιτσας σας προτείνουμε τις εξής διαδρομές :

  • Παλιοσέλι - Ορειβατικό καταφύγιο Σμόλικα - Δρακόλιμνη Σμόλικα
  • Αγ. Παρασκευή - Δρακόλιμνη Σμόλικα
  • Δίστρατο – Σαμαρίνα

 

Ορειβασία στο όρος Σμόλικας
Ο Σμόλικας με  2.637 μ υψόμετρο  είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά βουνά της περιοχής και το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο.

 Με αφετηρία είτε το χωριό  Πάδες, είτε την Αγία Παρασκευή, η διαδρομή διασχίζει   όμορφα δάση από πεύκα και ρόμπολα, μετά από 5 ώρες πορείας περίπου θα φτάσετε, στη φημισμένη «Δρακόλιμνη» του Σμόλικα που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.150 μέτρων.

 

 Διαδρομή στο φαράγγι του ποταμού Αώου

Ξεκινώντας από την πέτρινη γέφυρα του Αώου, κατασκευασμένη από μάστορες από την Πυρσόγιαννη  το 1870, ξεκινά  το σηματοδοτημένο μονοπάτι κατά μήκος του Αώου με κατεύθυνση τη χαράδρα.

Το φαράγγι ανοίγεται ανάμεσα σε απόκρημνες πλαγιές, όμως υπάρχουν και σημεία όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα δροσερό μπάνιο.

 Το οικοσύστημα του ποταμού προσφέρει καταφύγιο σε πολλά είδη ζώων και πτηνών, πολλά εκ των οποίων υπό εξαφάνιση  όπως ο λύκος, το αγριογούρουνο, το ζαρκάδι, τη βίδρα, το δρυοκολάπτη, την τσίχλα, το σκίουρο, το σταυραετό και πολλά άλλα.

Στη διαδρομή θα συναντήσετε τον πανέμορφο καταρράκτη του Γράβου, κοντά στη Μονή Στομίου που χτίσθηκε το 1774.

 Από το μοναστήρι απολαύστε τη θέα προς τη χαράδρα του Αώου. Στη συνέχεια το μονοπάτι συνεχίζει τη διαδρομή ανηφορίζει προς το «Πέρασμα Καρτερού», για να φθάσει στο υπέροχο οροπέδιο και κατόπιν κατεβαίνει προς το Σκαμνέλι Ζαγορίου.

 Προτεινόμενο Ξενοδοχείο

PHP Σφάλμα [Warning]

Featured hotel not found!

Δημοσκοπήσεις

Ποιές δραστηριότητες θα επιθυμούσατε να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 10 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.