Διεθνές θερινό πανεπιστήμιο στο Ζαγόρι Εισαγωγής στην Επιστήμη της Βιολογίας Διατήρησης

Την Κυριακή αφίχθηκε στα Ιωάννινα η διεθνής ομάδα των φοιτητών και καθηγητών για τη διενέργεια του Ευρωπαϊκού θερινού Πανεπιστημίου, που λαμβάνει χώρα στο Πάπιγκο από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου. Η πρόταση αυτή του θερινού Πανεπιστημίου προκρίθηκε ως πρωτοποριακή και επιστημονικά άριστη μεταξύ άλλων οχτώ προτάσεων, φέρνοντας την Ελλάδα, την Ήπειρο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην πρώτη θέση. Το Διοικητικό Συμβούλιο μιας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ενώσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας στον κόσμο, της «Εταιρείας Βιολογίας Διατήρησης» (Society for Conservation Biology- SCΒ), ενέκρινε τη διενέργεια ενός πιλοτικού διεθνούς θερινού πανεπιστημίου με θέμα την εισαγωγή στη βιολογία διατήρησης δηλαδή στην επιστήμη που μελετά και αντιμετωπίζει σφαιρικά την οικολογική κρίση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Πλανήτη.

 Έτσι, το Πάπιγκο θα φιλοξενήσει 15 φοιτητές Περιβαλλοντικών, βιολογικών και συναφών Τμημάτων από 9 χώρες της Ευρώπης. Ο θεωρητικός κύκλος των διαλέξεων (20h) θα πραγματοποιηθεί από 6 καθηγητές πέντε Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (Αγγλίας, Γερμανίας Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας) και αφορά στη διατήρηση και διαχείριση της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη σε διεπιστημονική βάση, συνδυάζοντας τις βιολογικές με τις κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες.

Ο θεωρητικός κύκλος θα εμπλουτιστεί από τον πρακτικό κύκλο της εφαρμογής και βιωματικής γνώσης εργαστηρίων στη φύση (35η) με τη επιπλέον συμμετοχή έξη Ελλήνων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Κέντρου Βιολογικής και Πολιτισμικής Ποικιλότητας. Οι Ευρωπαίοι φοιτητές θα διδαχθούν μεθόδους δειγματοληψίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας στο ποτάμι του Βοϊδομάτη, αλλά και σε ορειβατική εκδρομή στη Δρακόλιμνη, ενώ ο πολιτισμός και η σύμπραξη φύσης και ανθρώπου στο Ζαγόρι θα αποτελέσει αντικείμενο μονοήμερης εκδρομής και διάλεξης από ειδικούς επιστήμονες της Ήπειρος Α.Ε.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο διοργανώνεται από την Επιτροπή Εκπαίδευσης της Εταιρείας Society for Conservation Biology (SCB - Europe), υπό την προεδρείο της κας. Βασιλικής Κατή, λέκτορα του Παν/ου Ιωαννίνων, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Κέντρο Βιολογικής και Πολιτισμικής Ποικιλότητας. Την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Γεροθανάσης θα απονείμει τα διπλώματα στους φοιτητές στο Ξενοδοχείο «Πάνθεον» στο Μεγάλο Πάπιγκο.

 

Πηγή : Πρωινά Νέα    http://www.proinanea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=20641&Itemid=41Προτεινόμενο Ξενοδοχείο

PHP Σφάλμα [Warning]

Featured hotel not found!

Δημοσκοπήσεις

Ποιές δραστηριότητες θα επιθυμούσατε να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

Αποτελέσματα

Online χρήστες

Έχουμε 5 επισκέπτες σε σύνδεση
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.